Het 4e Pianoduo Festival Amsterdam is in aantocht! Een nieuwe editie geheel in het teken van het pianoduospel: klassiek, jazz, lounge, kids, lezingen en workshops uitgevoerd door de top aan (inter)nationale pianoduo's. Het festival zal plaatsvinden van 8 tot en met 16 oktober met als hoofdlocatie de prachtige Amstelkerk in de binnenstad van Amsterdam. 


Evolution!
Het thema van dit jaar is 'Evolution!', verwijzend naar de grote rol die Mozart speelde in de ontwikkeling van het pianoduospel en repertoire, in zijn tijd tot aan het heden. Een hommage aan hem is te beluisteren op zaterdag 15 oktober tijdens de MozartMiddag.  


Wie?
Onder de optredende duo's bevinden zich onder andere  de Italiaanse meesterpianisten Enrico Pace & Igor Roma, het Georgische pianoduo Nino Gvetadze & Tamara Licheli, dé nestoren van het Nederlandse pianoduospel, Wyneke Jordans & Leo van Doeselaar, het duo Sandra & Jeroen van Veen en natuurlijk de artistiek leiders van het festival, Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, oftewel het Pianoduo Scholtes & Janssens. Bekijk het volledige programma hier


Kom alvast in de stemming en bekijk hier de Pianoduo Festival Promo!