Programma & Tickets

Zie hier ons programma van het voorjaarsweekend 2024

25 mei 2024

Pianoduo Scholtes & Janssens 2

20:30 - 21:45Minimal Extravaganza!

Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de minimal music! Pianoduo Scholtes & Janssens verkent daarin alle uitersten. Van de wereldpremière van ‘Dark Lights’, een speciaal voor het festival geschreven werk van de jonge Nederlandse componist Thomas van Dun tot aan de minimalistische Gnossiennes voor twee piano’s van Satie. Van de gelaagde, meditatieve muziek van Arvo Pärt tot aan het 'virtuoos-minimalisme' van Kate Moore. Ook vindt op feestelijke avond de release plaats van het nieuwste album van Pianoduo Scholtes & Janssens met daarop Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Dit concert vindt plaats in De Amstelkerk.

Programma Kate Moore: Thorns Eric Satie: Trois gnossiennes Thomas van Dun: Dark lights (wereldpremière) Simeon ten Holt: Canto Ostinato (selectie) Arvo Pärt: Pari intervallo Douwe Eisenga: Cloud Atlas Locatie Amstelkerk Amstelveld 10 1017 JD Amsterdam

26 mei 2024

Gebroeders Ignatov

14:30 - 15:30Jonge duomeesters: Ibrahim & Hassan Ignatov

De tweelingbroers Ibrahim en Hassan Ignatov zijn pas 20 jaar jong, maar wonnen al meer dan 40 prijzen, zowel als solist als als duo. Daarnaast componeren beide broers ook vanaf jonge leeftijd. Ibrahim en Hassan studeerden in Varna (Bulgarije) en Berlijn (Duitsland) en vervolgen momenteel hun studie aan het Conservatorium van Maastricht. Op deze middag speelt het duo een gevarieerd programma met de prachtige Fantasie in f van Schubert en Rachmaninoff's wervelende eerste suite voor twee piano's, afgewisseld met eigen composities.

Dit concert vindt plaats in De Amstelkerk.